Laen meemaagiat…
Koostisosad (umbes 1 kg liha jaoks):
4 sl mett
3 sl sojakastet
2 sl oliiviõli (või rapsiõli)
2 sl sidrunimahla (või laimi)
3 küüslauguküünt, purustatud või peeneks hakitud
1 tl musta pipart, värskelt jahvatatud
1 tl suitsupaprikat (või tavalist paprikapulbrit)
½ tl tšillihelbeid (soovi korral, kui tahad veidi teravust)
1 tl soola
1 tl värsket rosmariini või tüümiani (soovi korral ka kuivatatud)
Valmistamine:
Sega kõik koostisosad kokku ühtlaseks marinaadiks.
Pane liha (kana, ribid, kaelakarbonaad, seafilee vms) suurde kotti või kaussi.
Vala marinaad peale, masseeri liha sisse ja kata kaanega/kilega.
Lase maitsestuda vähemalt 4–6 tundi, parim tulemus tuleb, kui hoiad üleöö külmkapis.
Enne küpsetamist võta liha natuke varem külmkapist välja, et see jõuaks toatemperatuurile.
Küpseta ahjus, pannil või grillil – mee tõttu karamellistub pind mõnusalt kuldpruuniks.
👉 Nipp: Kui marinaadi jääb üle, võid seda keeta 5 minutit paksuks kastmeks ja serveerida koos lihaga.
Salvesta minu nimi, e-posti- ja veebiaadress sellesse veebilehitsejasse järgmiste kommentaaride jaoks.
Meemarinaad lihale
Koostisosad (umbes 1 kg liha jaoks):
4 sl mett
3 sl sojakastet
2 sl oliiviõli (või rapsiõli)
2 sl sidrunimahla (või laimi)
3 küüslauguküünt, purustatud või peeneks hakitud
1 tl musta pipart, värskelt jahvatatud
1 tl suitsupaprikat (või tavalist paprikapulbrit)
½ tl tšillihelbeid (soovi korral, kui tahad veidi teravust)
1 tl soola
1 tl värsket rosmariini või tüümiani (soovi korral ka kuivatatud)
Valmistamine:
Sega kõik koostisosad kokku ühtlaseks marinaadiks.
Pane liha (kana, ribid, kaelakarbonaad, seafilee vms) suurde kotti või kaussi.
Vala marinaad peale, masseeri liha sisse ja kata kaanega/kilega.
Lase maitsestuda vähemalt 4–6 tundi, parim tulemus tuleb, kui hoiad üleöö külmkapis.
Enne küpsetamist võta liha natuke varem külmkapist välja, et see jõuaks toatemperatuurile.
Küpseta ahjus, pannil või grillil – mee tõttu karamellistub pind mõnusalt kuldpruuniks.
👉 Nipp: Kui marinaadi jääb üle, võid seda keeta 5 minutit paksuks kastmeks ja serveerida koos lihaga.
Viimased postitused
Kalender
Arhiiv