M A T S A L U M E S I

Laen meemaagiat…

Tühista laadimine

Meemarinaad lihale

Meemarinaad lihale

Koostisosad (umbes 1 kg liha jaoks):

  • 4 sl mett

  • 3 sl sojakastet

  • 2 sl oliiviõli (või rapsiõli)

  • 2 sl sidrunimahla (või laimi)

  • 3 küüslauguküünt, purustatud või peeneks hakitud

  • 1 tl musta pipart, värskelt jahvatatud

  • 1 tl suitsupaprikat (või tavalist paprikapulbrit)

  • ½ tl tšillihelbeid (soovi korral, kui tahad veidi teravust)

  • 1 tl soola

  • 1 tl värsket rosmariini või tüümiani (soovi korral ka kuivatatud)


Valmistamine:

  1. Sega kõik koostisosad kokku ühtlaseks marinaadiks.

  2. Pane liha (kana, ribid, kaelakarbonaad, seafilee vms) suurde kotti või kaussi.

  3. Vala marinaad peale, masseeri liha sisse ja kata kaanega/kilega.

  4. Lase maitsestuda vähemalt 4–6 tundi, parim tulemus tuleb, kui hoiad üleöö külmkapis.

  5. Enne küpsetamist võta liha natuke varem külmkapist välja, et see jõuaks toatemperatuurile.

  6. Küpseta ahjus, pannil või grillil – mee tõttu karamellistub pind mõnusalt kuldpruuniks.


👉 Nipp: Kui marinaadi jääb üle, võid seda keeta 5 minutit paksuks kastmeks ja serveerida koos lihaga.

Lisa kommentaar