🍯 Mesimagus meekook – nostalgiline maius, mis viib lapsepõlve tagasi
🍯 Mesimagus meekook – nostalgiline maius, mis viib lapsepõlve tagasi
Kui rääkida klassikalisest Eesti koogist, mis alati lauas sĂĽdamed võidab, siis on see kindlasti meeÂkook. Ă•hukesed, kergelt karamellised meepõhjad ja mahe hapukoorekreem loovad koos täiusliku maitsete tasakaalu – see on kook, mis maitseb korraga nii koduselt kui pidulikult.
Mis teeb selle eriliseks?
Põhjadesse on küpsetatud päris mesi – see annab koogile sügavust ja loomulikku magusust.
Hapukoorekreem toob esile just selle õige, värske koduse maitse.
Parim siis, kui seisab üleöö – iga tund muudab koogi ainult paremaks!
👉 Valmistamine on lihtne: küpseta õhukesed meepõhjad 200-kraadises ahjus kuldpruuniks (umbes 7 minutit; mida tumedamaks küpsetad, seda tugevam jääb mee maitse), sega kokku kreem ja lao kihiti. Kata pealt koogipuruga ja nirista vedelat mett peale ning lase külmikus maitsestuda. Järgmisel päeval saad nautida tõelist meistriteost!
✨ Serveeri kooki pidulaual, pereringis või kingi see magus üllatus kellelegi, kes väärib midagi erilist.
🍯 Mesimagus meekook – nostalgiline maius, mis viib lapsepõlve tagasi
Kui rääkida klassikalisest Eesti koogist, mis alati lauas sĂĽdamed võidab, siis on see kindlasti meeÂkook. Ă•hukesed, kergelt karamellised meepõhjad ja mahe hapukoorekreem loovad koos täiusliku maitsete tasakaalu – see on kook, mis maitseb korraga nii koduselt kui pidulikult.
Mis teeb selle eriliseks?
Põhjadesse on küpsetatud päris mesi – see annab koogile sügavust ja loomulikku magusust.
Hapukoorekreem toob esile just selle õige, värske koduse maitse.
Parim siis, kui seisab üleöö – iga tund muudab koogi ainult paremaks!
Retsept:
3 muna
150 g suhkrut
100 g võid
2 sl mett (soovitame muidugi Matsalu Mett)
1 tl soodat
~400 g jahu
Kreemiks:
500 g hapukoort (20%)
150 g suhkrut
veidi vanillisuhkrut
👉 Valmistamine on lihtne: küpseta õhukesed meepõhjad 200-kraadises ahjus kuldpruuniks (umbes 7 minutit; mida tumedamaks küpsetad, seda tugevam jääb mee maitse), sega kokku kreem ja lao kihiti. Kata pealt koogipuruga ja nirista vedelat mett peale ning lase külmikus maitsestuda. Järgmisel päeval saad nautida tõelist meistriteost!
✨ Serveeri kooki pidulaual, pereringis või kingi see magus üllatus kellelegi, kes väärib midagi erilist.
Viimased postitused
Kalender
Arhiiv