M A T S A L U M E S I

Laen meemaagiat…

TĂĽhista laadimine

🍯 Mesimagus meekook – nostalgiline maius, mis viib lapsepõlve tagasi

🍯 Mesimagus meekook – nostalgiline maius, mis viib lapsepõlve tagasi

Kui rääkida klassikalisest Eesti koogist, mis alati lauas südamed võidab, siis on see kindlasti mee­kook. Õhukesed, kergelt karamellised meepõhjad ja mahe hapukoorekreem loovad koos täiusliku maitsete tasakaalu – see on kook, mis maitseb korraga nii koduselt kui pidulikult.

Mis teeb selle eriliseks?

  • Põhjadesse on kĂĽpsetatud päris mesi – see annab koogile sĂĽgavust ja loomulikku magusust.

  • Hapukoorekreem toob esile just selle õige, värske koduse maitse.

  • Parim siis, kui seisab ĂĽleöö – iga tund muudab koogi ainult paremaks!

Retsept:

  • 3 muna

  • 150 g suhkrut

  • 100 g võid

  • 2 sl mett (soovitame muidugi Matsalu Mett)

  • 1 tl soodat

  • ~400 g jahu

Kreemiks:

  • 500 g hapukoort (20%)

  • 150 g suhkrut

  • veidi vanillisuhkrut

👉 Valmistamine on lihtne: küpseta õhukesed meepõhjad 200-kraadises ahjus kuldpruuniks (umbes 7 minutit; mida tumedamaks küpsetad, seda tugevam jääb mee maitse), sega kokku kreem ja lao kihiti. Kata pealt koogipuruga ja nirista vedelat mett peale ning lase külmikus maitsestuda. Järgmisel päeval saad nautida tõelist meistriteost!

✨ Serveeri kooki pidulaual, pereringis või kingi see magus üllatus kellelegi, kes väärib midagi erilist.

Lisa kommentaar